Завдання з читання: Шлях служителя

 

Я служу, тому я існую. Я – служитель Господа Ісуса Христа.

Я лиш один з багатьох служителів, тому що ця можливість відкрита для людей будь-якого рангу, всіх рас та станів. 

Я не вище та не краще інших. Я грішник. Я був спасенний по благодаті Божій.  

Моя сім’я не ідеальна. Кожен з нас у процесі духовного росту.

Я вірю, що Святий Дух наділив мене силою для того, щоб йти шляхом освячення та служіння.

Я та моя дружина Пем звершуємо служіння Господу з двадцяти років. Господь завжди благословляв та продовжує благословляти нас.

Для мене шлях служителя – це спосіб існування. Я служу, тому я існую. 

Шлях служителя – це звичний спосіб життя. До цього способу життя входить регулярне читання Біблії та молитва.

Шлях служіння – це метод, план або засіб досягнення мети, яка полягає у тому, щоб привести якомога більше людей до Христа.

Шлях служителя сповнений смислом. Ісус сказав: «Лагідні вспадкують землю» і «коли хто бути першим бажає, нехай буде найменшим із усіх і слуга всім!» (Марка 9:35).

Шлях служителя – це дії, які мають конкретну спрямованість. Нехай вся земля спостерігає за слугами Божими. Служителі Божі, християнські лідери несуть відродження нашому світу.

Шлях служителя спрямований у небеса. Біблія оповідає про те як Христос послав сімдесят дві людини на служіння. Повернувшись, вони були раді повідомити, що навіть демони підкорялися їм: «А ті Сімдесят повернулися з радістю кажучи: Господи, навіть демони коряться нам у Ім’я Твоє! Він же промовив до них: Я бачив того сатану, що з неба спадав, немов блискавка. Ось я владу вам дав наступати на змій та скорпіонів, і на всю силу ворожу, і ніщо вам не зашкодить. Та не тіштеся тим, що вам коряться духи, але тіштесь, що ваші ймення записані в небі!» (Луки 10:17-20).

Шлях служителя не гламурний. Шлях служителя непростий. Часто служителям не платять за зроблену ними роботу.

Я служу, тому я існую. Я не радію досягненням і не боюся труднощів. Я радий, що моє ім’я написано на небесах.

У кінці свого життя апостол Павло написав: «Бо я вже за жертву стаю, і час відходу мого вже настав. Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг. Наостанку мені призначається вінок праведности, якого мені того дня дасть Господь, Суддя праведний; і не тільки мені, але й усім, хто прихід Його полюбив».

Мені ставлять запитання: «Яка у тебе духовна мрія, Генрі?». Я відповідаю: «Попасти у рай та взяти з собою якомога більше людей». Ми тут ненадовго. Обравши шлях служіння, я можу служити Христу, проголошуючи Євангеліє спасіння та панування Ісуса Христа. Я можу служити як тим, хто ще не живе з Богом, так і тим, хто спасенний та зростає у Христі.   

Я буду робити це доти, поки Христос не прийде на Землю вдруге або поки я не помру. Я служу, тому я існую.

Чи вважаєте себе негідним бути служителем?

Можливо, у Вас виникало питання: чи покликані Ви бути служителем? Можливо, Ви вважаєте, що з різних причин негідні такого високого звання. А може Господь бажає вкласти у Ваше серце «новий запал», щоб Ви знову стали служити!

Якщо Ви тільки подумуєте про служіння і вже є служителем, то ця книга може надихнути Вас на Вашому шляху. Шлях служителя – це і шлях учнівства. Це шлях апостола Павла. Це шлях мільйонів служителів, які жили та померли у Христі протягом двох тисячоліть. 

Цей шлях служителів призначений для тих, хто:

1. Поважає інших та намагається ставитися до них правильно.

2. Натхненний своїм власним спасінням та бажає привести до спасіння інших.

3. Ходить перед Богом.

4. Бажає проголошувати євангельську новину.

5. Бажає бути частиною християнського руху, в якому беруть участь люди, про яких важко було подумати, що вони зможуть стати служителями.

6. Прагне служити Христу та ближнім.

7. Жертвує собою та вчить інших бути жертовними.

8. Готовий служити волонтером з частковою оплатою або бажає поєднати служіння зі своєю професією.

9. Знає свої дари та використовує їх для служіння іншим.

10. Бажає навчитися служінню.

11. Кориться рукопокладенню та суспільному авторитету.

12. Прагне зміцнювати мир між людьми та пропагувати християнський спосіб життя.

Можливо, Ви покликані Богом стати на шлях служіння. Вам здається, що втратите все, але насправді отримуєте набагато більше. Життя служителя настільки різнобарвне та важке, що апостол Павло свідчить: «а в усьому себе виявляємо, як служителів Божих, у великім терпінні, у скорботах, у бідах, у тіснотах, у вдарах, у в’язницях, у розрухах, у працях, у недосипаннях, у постах, у чистості, у розумі, у лагідності, у добрості, у Дусі Святім, у нелицемірній любові, у слові істини, у силі Божій, зо зброєю правди в правиці й лівиці, через славу й безчестя, через ганьбу й хвалу, як обманці, але ми правдиві; як незнані, то познані, як умираючі, та ось ми живі; як карані, та не забиті; як сумні, але завжди веселі; як убогі, багатьох ми збагачуємо; як ті, що нічого не мають, але всім володіємо» (2 Коринтян 6:4-10).

Не починайте служіння, якщо бажаєте легкого життя. Але якщо Ви покликані Богом, бажаєте досягти нових висот та нових глибин, тоді цей шлях подарує Вам багато захоплюючого та поставить перед Вами безліч непростих задач.

Last modified: Wednesday, October 28, 2020, 10:16 AM