Слайди до відео: Оновлення, Відновлення та Відродження

Слайд 1 – Оновлення, Відновлення та Відродження 

Генрі Райенга 

Слайд 2 – Гріхопадіння людства

Вони їли від дерева пізнання добра та зла.
Адам і Єва вирішили відвернутися від Бога. Вони відділилися від Бога, і Він дав їм жити у відповідності зі зробленим вибором та заборонив їсти від дерева життя.
Адам і Єва духовно померли. Але Бог обіцяв, що Він створить усе новим, щоб повернути людей до Себе. Навіть коли Адам і Єва почули про наслідки свого гріха (Буття 3), Бог обіцяв, що людство буде відроджене, відновлене, оновлене та повернене назад до Бога. Бог вкаже та забезпечить шлях повернення
 до Самого Себе.

Слайд 3 - Оновлення

Оновити – означає зробити подібним новому: відновити свіжість і енергію або повернути до досконалості. Ми вважаємо, що ключова частина оновлення має духовний аспект. Бог створив усе творіння прекрасно, і Він створив людей, щоб повернути творіння до прекрасного стану. Християни – активні діючі особи у процесі оновлення. Ми бажаємо, щоб були сповнені фізичні та духовні потреби всього Божого творіння. Хоча падіння людства мало величезний вплив на все творіння, але набагато величніше благодать і сила Бога у Христі, що діє так,щоб усе було новим. Ісая 42:7 говорить, що Бог діє, «щоб очі відкрити незрячим, щоб вивести в’язня з в’язниці, а з темниці – тих мешканців темряви!».

Слайд 4 - Відновлення

Відновити – означає повернути, це означає повернути до існування. Коли Адам і Єва повстали проти Бога, вони порушили свій зв’язок з Богом, який ніс життя людству. Ісус Христос прийшов, щоб відновити, створити новий міцний зв’язок з Богом і з деревом життя.

 «А Бог усякої благодаті, що покликав вас до вічної слави Своєї в Христі, нехай сам удосконалить вас, хто трохи потерпів, хай упевнить, зміцнить, уґрунтує»

1 Петра 5:10

Слайд 5 - Відродження

Відродження – це очевидне духовне возз’єднання з Богом. Індивідуальне відродження – це відновлення духовного життя людини. Спільне відродження відбувається тоді, коли декілька людей разом переживають індивідуальне відродження перед Богом. Після дня п’ятидесятниці відродження пов’язане з благовістям і могутньою дією Святого Духа (Дії 2).

Слайд 6

У Старому Заповіті лідерами, що несли відродження були:   

Енох

Ной – проповідував «праведність», хоча мало хто його слухав. Бог відтворив людство через Ноя та відродив віру на землі.

Авраам (Буття12): після потопу людство знову залишило Бога. Авраам ходив перед Богом, і відродження знову прийшло на землю, і утворився новий народ.

Мойсей

Давид 

Даниїл 

Слайд 7 – Оновлення, Відновлення та Відродження – основа відродження всякого суспільства 

Коли прийшла повнота часу, Бог послав Свого Сина, щоб повернути людство до Себе. Усе життя, яке прожив Ісус, Його смерть, воскресіння та вознесіння назад до Батька є насінням кожного відродження. Так буде доти, доки світ не прийде до свого кінця. Після того, як Ісус вознісся на небеса, Він послав Духа Святого, щоб принести відродження не тільки одному народу, а всім людям.

Слайд 8 – Церква сформована

Ісус підготував лідерів відродження, яких Він назвав учнями. Це були звичайні рибалки. Я зрозумів, що Бог часто вибирає людей, від яких ніхто не чекає нічого гарного, людей нижчого стану, щоб зробити з них лідерів для великого відродження. Або ж Він руйнує вищих; і як тільки Бог робить їх нижчими, Він використовує їх для Своїх цілей. Ісус зустрівся з Савлом, який ішов, щоб переслідувати християнських лідерів. По дорозі у Дамаск з’явився Ісус. Павло «повалився на землю, і голос почув, що йому говорив: «Савле, Савле, – чому ти Мене переслідуєш?» (Дії 9:4).

Бог почав нову церкву, де люди могли отримати відродження. Бог використав лідерів пробудження, починаючи з учнів і апостолів. Ці лідери проголошували Євангеліє. Прийнявши його серцем, люди поверталися до Бога.

Слайд 9 – Кожна людина на землі потребує відродження

Часто термін «відродження» використовується для опису відродження церкви у визначеному часі або місці. Я буду використовувати слово «відродження», кажучи про повернення людини до Бога. Я вважаю, що «насіння» релігії глибоко вкорінене у кожній людині. Я також вважаю, що наша мета полягає в тому, щоб вирощувати армію лідерів відродження, чиїм найбільшим бажанням буде допомогти людям повернутися до Бога, Творця та Викупителя, і завжди бути близько до Бога.

Тим, хто вже є християнами, ми бажаємо, щоб дух відродження продовжував діяти у них. Ми бажаємо, щоб ці християни привели до відродження інших. Тим, хто не є християнами, ми будемо проповідувати Євангеліє доти, доки вони не придбають живі відносини з Богом і їхній мертвий дух не буде відроджений.

Слайд 10 – Вирощування лідерів-волонтерів і професійних лідерів

Вивчаючи історію відродження, я знайшов, що відродження під час Реформації змінило поняття про керівництво. Існуюча у той час церква вибирала церковне духовенство в ієрархію, що не включала в себе мирян. Реформатори побачили, що поділ на духовенство та мирян шкодить здоров’ю церкви. З цього часу замість окремих священиків, що знали Біблію та володіли лідерством у вірі, на служіння покликані усі. 

Слайд 11 – Вирощування лідерів-волонтерів і професійних лідерів

Священство всіх віруючих – це доктрина християнської протестантської церкви: кожна людина має прямий доступ до Бога без церковного посередництва, і кожен поділяє відповідальність за служіння іншим членам громади віруючих.

По суті, сутність Реформації полягала в тому, що кожен покликаний бути лідером у вірі і кожен несе відповідальність за те, як змінив світ для Христа. Контрреформація католицької церкви також торкнулася цих питань.

Слайд 12 – Місія Інституту християнських лідерів

Інститут християнських лідерів (ІХЛ) проводить навчання через Інтернет, щоб вирощувати лідерів-християн всюди. Бог створив чудовий світ. Цей світ зіпсований гріхопадінням людства. У Христі є викуплення. Християни поширюють добру новину про викуплення через Нього. Інститут християнських лідерів готує християн до служіння, озброюючи їх цією новиною. 

Слайд 13 – Місія Інституту християнських лідерів

У CLI раді бачити, що Бог спонукає «покликаних» віруючих усіх країн шукати можливість серйозного навчання служінню через мережу Інтернет. Це тільки початок. Бог вирощує лідерів відродження. На початку курсів нашим студентам дається завдання – знайти наставника серед місцевих християн, щоб допомогти їм у навчанні.

Слайд 14 – Місія Інституту християнських лідерів

Протягом останніх століть місіонери, що проголошували Євангеліє, навернули до Христа людей у різних країнах і регіонах землі. Зараз мільйони християн живуть по всьому світу. Серед цих християн зростають лідери.

Можна сказати, що «епіцентр дії християн» знаходиться там, де християни-наставники можуть забезпечити студентам, зарахованим до ІХЛ практику з урахуванням місцевого контексту.

Слайд 15 – Навчання за допомогою місцевих наставників 

Як діє філософія освіти, що ґрунтується на залученні місцевих наставників? За 2000 років християнський рух поширився по всьому світу. 

У багатьох місцях на землі є християнські лідери. Студенти, які вступили до ІХЛ, просят більш досвідчених лідерів стати їхніми наставниками. 

Дозвольте мені навести Вам приклад з історії. Адонірам Джадсон був поликаний стати лідером руху відродження. Він зміг досягнути багато чого. На початку дев’ятнадцятого століття, коли йому було всього 25 років, він став першим американським місіонером, посланим у Бірму, щоб повернути серця людей до Бога. Джадсон зміг поширити християнство у цій країні.

Слайд 16 – Прихильники своєї країни

Студенти Інституту християнських лідерів присвячені служінню своєму народу та мають бажання залишатися у своїй країні. Вони вступають на навчання, тому що в ІХЛ у них є можливість отримати якісну освіту для підготовки до служіння у своїх країнах. Вони не питають нас, чи допоможе навчання в ІХЛ переїзду в іншу країну. Вони бажають залишатися та служити там, де поставлені Господом.

Слайд 17 – Недолік у грошових ресурсах

Часто студенти Інституту християнських лідерів не мають економічних коштів, але мають досить ресурсів і соціального капіталу, щоб отримати освіту та доступ до Інтернету. Час від часу нам телефонують з мобільних телефонів навіть з Африки. Ми запрошуємо студентів пожертвувати на служіння Інституту християнських лідерів, і хоча вони не мають великих сум,  усе ж жертвують щедро.

Слайд 18 – Лідери, які мають професійну освіту у двох напрямках

ІХЛ підтримує тих лідерів, які дійсно бажають отримати професійну освіту у двох напрямках. Студенти ІХЛ зазвичай чекають, що будуть працювати за місцем проживання. Хоча привабливість запрошення навчатися у західних країнах спокусить деяких з найяскравіших і академічно здібних студентів, наші учні будуть зараховані на дорогі програми, як правило, залишаються у своїй країні, щоб стати пасторами незалежно від того, чи отримають вони якісну освіту чи ні.

Слайд 19 – Технічно грамотні

Ми виявили, що наші студенти технічно підковані навіть якщо живуть у найвіддаленіших куточках світу. У деяких країнах доступ до Інтернету зустрічається частіше, ніж каналізаційні лінії. У таких країнах, як Америка, Велика Британія, Південна Африка, а також в інших західних країнах учні, хоча й бідніше за рівнем свого життя, ніж їхні співгромадяни, але дуже добре орієнтуються в Інтернеті та зазвичай знають, що робити, щоб досягнути успіху в ІХЛ. Ми також помітили, що багато з тих служителів, хто вийшов на пенсію, просять допомоги у своїх дітей, щоб зрозуміти, як краще навчатися за допомогою інтернет-технологій. 

Слайд 20 – Рукопокладені пастори, які не мають освіти в області служіння

Серед тих, хто вступає на навчання до ІХЛ, багато хто вже є пасторами та організаторами нових церков. Багато хто з них посилено шукають можливості підвищити свою кваліфікацію, але, на жаль, не можуть цього зробити. У багатьох країнах світу місії вкладають кошти тільки у певні програми, що направлені на конкретні цілі місії. Таким чином, задовольняються далеко не всі потреби у навчанні, які мають пастори та лідери церков.

Слайд 21 – Здатні до освіти

Студенти Інституту християнських лідерів розумні. Вони знають, як спілкуватися. Часто вони знають кілька мов, і англійська не є їхньою рідною. Більшість з них могли б мати великий успіх у навчанні на очній програмі у будь-якій семінарії. Але у них ніколи не буде можливості навчатися там, тому що занадто бідні або їхня життєва ситуація не дає їм можливості навчатися на стаціонарі.

Слайд 22 – Шановані у своїй культурі

У країнах, які не ворожі до християнства, наші студенти користуються великою повагою. Духовні лідери у цих країнах, що отримали освіту на стаціонарі у західних семінаріях, із задоволенням стають наставниками наших студентів і заохочують їх до отримання дипломів в ІХЛ.

Слайд 23 – Як правило, належать до старшого покоління і вже випробувані

Четверо з кожних п’яти студентів ІХЛ старші 35 років. Через свою життєву ситуацію студенти даного віку не мають можливості навчатися на стаціонарі, а програми дистанційного навчання складні та, як і раніше, занадто дорогі. Тому ця група лідерів не має можливості підвищити кваліфікацію в іншому навчальному закладі.

Слайд 24 – Проживають у країнах, де важко бути керівником-християнином

ІХЛ може запропонувати навчання у тих місцях, де християнство зазнає труднощів у поширенні. Ми навчаємо студентів, що живуть у Пакистані, Саудівській Аравії та Лівії, і це всього лиш кілька прикладів тих місць, де наші учні отримують освіту для створення християнського віросповідання, не дивлячись на опір своєї країни. На жаль, ми розуміємо що деякі з наших учнів піддалися переслідуванню за своє християнське свідчення. У світлі цього ми робимо все можливе, щоб їхні особисті дані не були розголошені.

Слайд 25 – Проживають у віддалених місцях

Ми навчаємо студентів навіть на віддалених островах, де неможливо отримати підготовку до служіння за підтримки західних місій. Наші студенти отримують освіту з таких місць, як Самоа, Мартініка та Сент-Кітс.

Слайд 26 – Іммігранти та біженці

У пошуках нових можливостей багато хто зі студентів раніше іммігрували в інші країни, такі як Велика Британія, Іспанія та Канада. Ці студенти приходять на навчання з ентузіазмом, що об’єднує любов до своєї нової країни та величезне бажання розповісти людям про Христа.

Слайд 27 – Студенти та партнери по баченню

Інститут християнських лідерів – навчальний заклад, існуючий за рахунок пожертвувань. Розуміючи це, тисячі студентів і випускників жертвують, щоб стати партнерами по баченню. Це партнерство дозволяє новим студентам отримувати освіту в ІХЛ безкоштовно. Багато хто зі студентів робить усе можливе, щоб жертвувати на Інститут християнських лідерів. Ми молимося про те, щоб після закінчення інституту, коли наші учні стануть пасторами та організаторами церков, вони змогли зробити великий внесок і стати наставниками майбутніх учнів, тим самим покращуючи підготовку нових лідерів церкви.

Слайд 28 – Чи є «безкоштовна» освіта гарною ідеєю?

Інститут християнських лідерів пропонує безкоштовне навчання. Навіщо? Багато хто ставить це питання. Деякі вважають, що освіта не буде оцінена гідно, якщо вона буде безкоштовною. Дехто каже, що оскільки у нас так багато учнів, вони самі повинні платити за свою освіту. Інші кажуть, що навчальний заклад не зможе бути стабільним, якщо учень не оплачує освіту та потрібне зовнішнє фінансування.

Слайд 29 – Ніхто не буде відкинутий

Інститут християнських лідерів бажає зробити навчання безкоштовним, щоб жоден із здібних, покликаних до служіння лідерів відродження не був відкинутий. Ця місія мобілізує велику кількість підготовлених керівників різних видів служіння. Читаючи ці рядки, Ви отримуєте більше інформації про те, чому можна та потрібно навчити тисячі лідерів відродження. У всьому світі лідери чекають своєї можливості отримати освіту.

«І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового» (Єфесян 4:11-12).

Слайд 30 – Профіль студента вказує на внутрішню мотивацію

Нарештібезкоштовне навчання – це випробування. Ті, хто добре справляється з безкоштовним навчанням, мають більш глибоку внутрішню мотивацію. Плата за навчання дійсно дає відчуття «власності», що допомагає набути сил для закінчення освіти. Коли що-небудь трудомістке, таке як навчання служінню, пропонується безкоштовно, основна сила, яку має учень, це його присвячення Богу та заклику до служіння. Студенти нічого не втрачають, якщо вони припиняють навчання. Але вони дуже виграють, якщо закінчують свою освіту.

Облікові записи студентів, що заповнюються ними в Інституті християнських лідерів, вказують, що вони є «покликаними» лідерами, які досягають поставлених цілей та виконують непрості задачі, тому що вони вважають це важливим і потрібним!

Last modified: Wednesday, October 14, 2020, 2:03 PM