Слайди до відео: Як чути заклик Божий

Слайд 1 – Заголовок

Як чути заклик Божий

Генрі Райенга

 

Слайд 2 – До чого Ви покликані? 

Що Бог каже Вашому серцю? У кожного з нас свій шлях у житті. Були невдачі та падіння, але відбулося й викуплення. Можливо, Ви були дуже далекі від Бога, але тепер Він повертає Вас до Себе. Він бажає зробити Вас «пророком, посланим до народів». Що Бог каже Вам прямо зараз, у той час, як Ви читаєте ці слова? Ваша сім’я потребує Вас, люди навколо Вас потребують Вашого впливу.

Слайд 3 – Можливості

Що потрібно зробити, щоб система виявлення, навчання та мобілізації християнських лідерів була спрощена? Що було б, якщо будь-який покликаний Богом лідер зможе розквітнути там, де був посаджений. Чи зможуть майбутні служителі знайти місцевих лідерів у своїх помісних церквах, підприємствах, в області свого служіння та в своєму співтоваристві, щоб ті взяли участь в їхній освіті? Чи можуть ці досвідчені лідери стати наставниками або спонсорами? Що станеться, якщо якісна християнська освіта буде безкоштовною та напряму передаватися лідерам через Інтернет? 

Слайд 4 – Можливості

Що необхідно зробити, щоб налаштувати систему так, щоб усі необхідні елементи перевірки були задіяні у процесі підготовки, і щоб ті, хто відгукнувся на заклик, могли бути протестовані у рамках свого покликання? Що необхідно, щоб витрати на розробку таких систем були настільки ефективними, що могли б запропонувати освіту вищого рівня в якості місії, в якій внески не були б втрачені через високу вартість існуючих моделей вищої освіти? Що станеться, якщо за невелику частину вартості навчання у традиційних коледжах ми зможемо навчити тисячі покликаних християнських лідерів?

Слайд 5 – Поєднайте пошук свого покликання з серйозною освітою

Пройдіть всю програму підготовки до служіння, яка складається з сертифікованих курсів в області служіння, підприємництва, реституційного правосуддя та філософії.

Додатково: станьте рукопокладеним або сертифікованим служителем-дияконом.

Пройдіть повний курс для отримання диплому про підвищення кваліфікації.

Працюйте за програмою отримання вченого ступеню, пропонованого Інститутом християнських лідерів.

Слайд 6 – Безкоштовна освіта, яка ґрунтується на жертовності

Наші учні та випускники жертовні та орієнтовані на наше загальне бачення. Вони були зараховані на безкоштовні програми підготовки до служіння. Тепер вони стали нашими партнерами по баченню та намагаються залучити нових студентів. Ми є їхнім інструментом для розширення можливості навчання великої кількості людей.

Щедрі люди, церкви та фонди також бажають залучити студентів і допомогти їм. Ці партнери по баченню розглядають ІХЛ як свою місію з підготовки більшої кількості християнських лідерів.

Слайд 7 – Безкоштовна освіта, яка ґрунтується на жертовності

Пожертвування на адміністративні витрати підтримують адміністрування інституту та обробку документів, пов’язаних з освітою студентів і випускників ІХЛ. До них відносяться такі послуги, як обслуговування облікових записів та офіційне присудження наукових ступенів.

Оплата різних послуг, які надаються ІХЛ, також сприяє фінансуванню інституту.

Слайд 8 – Переможне християнське життя допомагає у розвитку Вашого покликання

Покликані Богом керівники, які служать у своїй громаді, потребують сили Святого Духу та керівництва зі слова Божого, тобто Біблії.

Якщо Ви бажаєте «умертвити» свою стару природу та служити Господу, Вам необхідна Його допомога для такого перетворення.

Ви будете більш ефективні у своєму власному та сімейному житті, якщо будете рости у своїх відносинах з Богом.

Слайд 9 – Переможне християнське життя допомагає у розвитку Вашого покликання

Ви зможете впевнено казати про Христа іншим, якщо самі будете по-справжньому ходити перед Богом.  

Якщо Ви будете рукопокладені, Ваше служіння стане більш ефективним, якщо будете мати постійний зв’язок з Богом. (Біблія попереджає нас, щоб ми не поспішали у питаннях рукопокладення: «Не рукополагай скоро нікого, і не приставай до чужих гріхів. Бережи себе чистим!» 1 Тимофія 5:22). 

Слайд 10 – Внутрішній аспект

Традиційно християнські лідери закликаються Богом на служіння через внутрішнє спонукання та зовнішній заклик з наступним підтвердженням. Внутрішній і зовнішній заклики підтверджуються різними способами. Ваше покликання буде підтверджене Богом та іншими людьми. Це цікава подорож, яка супроводжується численними молитвами.

«Павло, раб Ісуса Христа, покликаний апостол, вибраний для звіщання Євангелії Божої» (Римлян 1:1).

Слайд 11 – Внутрішній аспект

Ви повинні самі по-справжньому ходити перед Богом, якщо бажаєте бути Його представником! Крім того, Ваш конкретний «заклик» і розуміння важливості повинні прийти до Вас від Бога на підставі Вашого спілкування з Ним. Це називається «внутрішнім закликом». Чи молитеся та розмірковуєте Ви про своє покликання служити Богу? Чи просите Ви у своїй молитві, щоб Бог дав Вам сильне бажання привести багатьох людей до Христа та допомогти іншим лідерам у цьому служінні? Чи усвідомлюєте Ви, що саме до цього і Вас веде Дух Святий?

Слайд 12 – Зовнішній аспект

Що Бог каже Вашому серцю? Це питання внутрішнього заклику. Тепер поговоримо про зовнішній заклик. Цей аспект може бути більш помітним.

Ми читаємо у слові Божому: «І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів» (Єфесян 4:11).  

Як Ваш внутрішній заклик відповідає Вашій особистості? Ось фактори, які слід враховувати, коли Ви розмірковуєте про покликання служити у Царстві Божому.

Слайд 13 – Дари та служіння

Які Ваші дари? У Новому Заповіті досліджується як дари Духу Святого впливають на служіння християнських лідерів. На сайті giftstest.com знаходиться гарний опис дарів.

У подальшому я розповім про кожен дар і відповідну йому роль у служінні.

Слайд 14 – Інтереси

Ваші інтереси надзвичайно важливі у питаннях Вашого покликання до керівництва у церкві.

Павло пише про свої прагнення та про те, що Бог звершив через нього у підкоренні язичників вірі: 

«силою ознак і чудес, силою Духа Божого, так що я поширив Євангелію Христову від Єрусалиму й околиць аж до Ілліріка. При тому пильнував я звіщати Євангелію не там, де Христове Ім’я було знане, щоб не будувати на основі чужій» (Римлян 15:19-20). 

Слайд 15 – Темперамент

Християнським лідерам потрібен відповідний темперамент для керівництва у церкві або суспільстві. Чи добре вони справляються з невдачами? Чи є вони лідерами-миротворцями? Християнські лідери несуть величезну відповідальність за долі вічних людських душ. Чи можуть вони впоратися зі стресом і тиском, який чиниться проти них? Люди будуть критикувати їх. Вони можуть легко попасти у конфлікт з тими, кого закликають до віри. Чи можуть вони навчитися спілкуватися зі своєю громадою так, що їхнє співчуття та розуміння буде очевидним для всіх?

Слайд 16 – Підтвердження

Якщо Ви покликані на служіння, то повинні мати підтвердження. Слід поговорити з тими, хто знає Вас найкраще: з чоловіком або дружиною, з сім’єю та друзями. Спитайте їх, чи бачать вони Вас в якості стійкого лідера. Якщо чоловік або дружина не підтримують Ваше прагнення до служіння, це повинно стати для Вас червоним сигналом світлофору.

«Та ви знаєте досвід його [Тимофія], бо він, немов батькові син, зо мною служив для Євангелії» (Филип’ян 2:22).

Слайд 17 – Розпізнайте Ваше покликання

Ми підготували питання, які допоможуть Вам розпізнати Ваше покликання. Зробіть цю вправу самостійно, а потім включіть у цей процес свого наставника, чоловіка або дружину та пастора. Не слідуйте думці скептиків.

Last modified: Wednesday, October 14, 2020, 2:19 PM