Завдання з читання: Сім взаємних зв’язків

 

Сполучна ланка перша: Ви та Бог

Один з найважливіших аспектів учнівства полягає у практичних діях, спрямованих на те, щоб щоденно проводити час наодинці з Богом. Бог дає кожному з нас можливість багаторазово розмовляти з Ним (молитися) та слухати Його (читання Біблії). Розмова та слухання, які повторюються неодноразово, призводять до більш глибоких відносин з Богом Батьком та Ісусом Христом. Привчайте своїх дітей до цього, нехай вони вироблять звичку щоденно зустрічатися з Богом.

Сполучна ланка друга: Ви та Ваш чоловік чи дружина

Спілкування між чоловіком та дружиною з духовних питань створює міцні відносини між ними. Відносини будуються на постійному спілкуванні. Коли чоловік та дружина разом зустрічаються з Богом, Він допомагає їм створити особливу єдність у їхньому шлюбі.

Третя сполучна ланка: Ви та Ваша сім’я

Ще одним з найважливіших аспектів практичного домашнього учнівства  є сімейне поклоніння. Рекомендую Вам звершувати його кожен день протягом як мінімум 15 хвилин. Таке поклоніння може включати в себе спільне читання Біблії, запам’ятовування віршів напам’ять та спів. Звичка поклонятися Богу всією сім’єю має велике значення для передачі основ Вашої віри та Ваших цінностей дітям і заохочення їх до того, щоб протягом всього життя вони самі вчилися будувати відносини з Ним.

Четверта сполучна ланка: Ваша сім’я та інші люди

Відносини з людьми, які не входять до складу Вашої сім’ї, створюють відчуття спільності та розвивають навички спілкування. Бог створив нас так, що ми потребуємо одне одного. Ми можемо підбадьорювати одне одного. Ми також несемо відповідальність перед іншими людьми. Практика гостинності допомагає нам протягнути руку допомоги тим, хто має у нас потребу, а також зміцнює наші зв’язки з окремими людьми та цілими сім’ями.

П’ята сполучна ланка: Ви та Ваша помісна церква

Спільне поклоніння з членами Вашої церкви також зміцнює відносини з Богом і одне з одним. Богослужіння або спілкування у церкві – це обмін тим, що відбувалося у час щоденного слухання та розмови з Богом і одне з одним, що відбувалося вдома, у школі або на роботі протягом тижня. Настав час поділитися з іншими тією радістю, тими одкровеннями та благословеннями, які дарував Вам Бог. Церковні зібрання приносять підбадьорення і підтримку тим, хто намагається зростати у своїх відносинах з Богом та іншими людьми.

Шоста сполучна ланка: Ви та Церква всесвіту – поширення Царства Божого

Будучи християнином, Ви є частиною величезної всесвітньої сім’ї, яка шанує царем Бога, Якого відкриває нам Біблія. Всі наші сім’ї та окремі люди потребують корисних звичок, які пов’язують нас з християнами по всьому світу – з нашим спільним минулим і теперішнім. Народ Божий з’єднується зі спадщиною, яка залишена нам християнами минулих століть, через розуміння церковної історії та спів гімнів. У даний час Божий народ з’єднується в одне ціле через молитви, які підносяться одне за одного та допомозі одне одному у різних потребах.

Сьома сполучна ланка: Ви та оточуючий Вас світ

У той час як наші відносини з Богом стають більш близькими, ми маємо природне бажання поділитися нашими благословеннями та досвідом з тими, хто має труднощі у спілкуванні з Богом або зовсім далекий від Нього. Будучи Божими посланниками, ми запрошуємо інших людей шукати відносин з Христом. Євангелізація полягає у тому, щоб допомогти тим, хто ще не у церкві та невіруючим почати свій пошук Бога і відносин з Ним через читання Біблії та молитву. Таким чином, з нашою допомогою ці люди зможуть зробити свої перші кроки у напрямку до рятівної віри. Наше благовістя повинно включати у себе розуміння та задоволення духовних і фізичних потреб невіруючого світу. Бог закликав християн будувати мости відносин, які можуть привести людей цього світу до Христа.

Last modified: Tuesday, October 27, 2020, 12:14 PM